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Registros recuperados : 528 | |
127. | | OLIVEIRA, M. C. N. de; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; SOUZA, S. R.; ZAMBOTI, J. L. Análise de agrupamento na classificação de cultivares de soja em função dos teores de isoflavona. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 28.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 12.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 10.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 7., 2008, Londrina. FertBio 2008: desafios para o uso do solo com eficiência e qualidade ambiental: anais. Londrina: Embrapa Soja: SBCS: IAPAR, UEL, 2008. 1 CD-ROM. Organizado por: Adilson de Oliveira Júnior, Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite, César de Castro, Fábio Álvares de Oliveira; Odilon Ferreira Saraiva. PDF. 1077_1. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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128. | | CARRÃO-PANIZZI, M. C.; BERHOW, M.; MANDARINO, J. M. G.; OLIVEIRA, M. C. N. de. Environmental and genetic variation of isoflavone content of soybean seeds grown in Brazil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 11, p. 1444-1451, nov. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
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133. | | PUMAR, M.; CABRAL, L. C.; CARRAO-PANIZZI, M. C.; KIKUCHI, A.; MELLO, J. S. R. Conteudo de isoflavonas, composicao centesimal e absorcao de agua do grao de soja (Glycine max) submetido a diferentes tempos de maceracao. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE NUTRICAO, 16., 2001, Salvador. Anais... ASBRAN, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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136. | | SILVA, J. B. da; PRUDÊNCIO, S. H.; FELBERG, I; DELIZA, R.; CARRÃO-PANIZZI, M.C. Aceitabilidade de bebidas preparadas a partir de diferentes extratos hidrossolúveis de soja . Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 12, p. 1779-1784, dez. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
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137. | | SILVA, J. B. da; PRUDÊNCIO, S. H.; FELBERG, I.; DELIZA, R.; CARRÃO-PANIZZI, M. C. Aceitabilidade de bebidas preparadas a partir de diferentes extratos hidrossolúveis de soja. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v. 42, n. 12, p. 1779-1784, dez. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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138. | | SILVA, J. B.; FELBERG, I.; PRUDÊNCIO-FERREIRA, S. H.; DELIZA, R.; CARRÃO-PANIZZI, M. C. Aceitabilidade de bebidas preparadas a partir de extrato de soja em pó obtido de cultivar desprovida de lipoxigenases e de extratos comerciais. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 4., 2006, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2006. p. 55-56. Organizado por Odilon Ferreira Saraiva, Simone Ery Grosskopf. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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139. | | CHICO, S. T.; CARRÃO-PANIZZI, M.C.; MANDARINO, J. M. G.; BENASSI, V. T. Aceitação sensorial de massas alimentícias à base de farinha de soja, farinha de trigo e semolina. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 2.; MERCOSOJA 2002, 2002, Foz do Iguaçu. Perspectivas do agronegócio da soja: resumos. Londrina: Embrapa Soja, 2002. p. 350. (Embrapa Soja. Documentos, 181). Organizado por Odilon Ferreira Saraiva, Clara Beatriz Hoffmann-Campo. Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
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Registros recuperados : 528 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
26/11/2020 |
Data da última atualização: |
08/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
DEGRASSI, G.; CARPENTIERI-PIPOLO, V. |
Afiliação: |
GIULIANO DEGRASSI, 1Industrial Biotechnology Group, International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology (ICGEB), Parque Tecnolo?gico Miguelete, San Marti?n, Buenos Aires, Repu?blica Argentina; VALERIA CARPENTIERI PIPOLO, CNPT. |
Título: |
Biological control of fusarium head blight by bacterial endophytes and reduction of deoxynivalenol in wheat. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Advances in Biochemistry and Biotechnology, v. 5, p. 10103, 2020. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Fusarium Head Blight (FHB) is predominately caused by F. graminearum whose infection not only results in yield loss, but also contaminates grains with mycotoxins, such as deoxynivalenol (DON), which pose a great threat to human and animal health. Application of chemical fungicides remains the main approach to control FHB due to the lack of effective resistant wheat cultivars. Unfortunately, long-term intensive application of fungicides led to development of fungicide-resistant F. graminearum strains. In addition, the application of several fungicides at sub-lethal concentrations triggers mycotoxin biosynthesis. Biocontrol of FHB by wheat associated bacterial endophytes represents an alternative and more sustainable approach as part of the integrated management of FHB and mycotoxin production with reduced environmental impact. In this review, we explore the current wheat associated bacterial endophytes that are promising candidates as biocontrol agents against F. graminearum and FHB and we discuss the main mechanisms of action and major antifungal compounds produced which exhibited a high efficacy in the management of FHB and DON production. |
Palavras-Chave: |
Bacterial endophytes; Wheat associated bacteria. |
Thesagro: |
Fusarium Graminearum. |
Thesaurus NAL: |
Biological control; Deoxynivalenol. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218284/1/ABIO-10103-6-2020-Endophytes-FHBWheat-.pdf
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Marc: |
LEADER 01798naa a2200193 a 4500 001 2127118 005 2020-12-08 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDEGRASSI, G. 245 $aBiological control of fusarium head blight by bacterial endophytes and reduction of deoxynivalenol in wheat.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aFusarium Head Blight (FHB) is predominately caused by F. graminearum whose infection not only results in yield loss, but also contaminates grains with mycotoxins, such as deoxynivalenol (DON), which pose a great threat to human and animal health. Application of chemical fungicides remains the main approach to control FHB due to the lack of effective resistant wheat cultivars. Unfortunately, long-term intensive application of fungicides led to development of fungicide-resistant F. graminearum strains. In addition, the application of several fungicides at sub-lethal concentrations triggers mycotoxin biosynthesis. Biocontrol of FHB by wheat associated bacterial endophytes represents an alternative and more sustainable approach as part of the integrated management of FHB and mycotoxin production with reduced environmental impact. In this review, we explore the current wheat associated bacterial endophytes that are promising candidates as biocontrol agents against F. graminearum and FHB and we discuss the main mechanisms of action and major antifungal compounds produced which exhibited a high efficacy in the management of FHB and DON production. 650 $aBiological control 650 $aDeoxynivalenol 650 $aFusarium Graminearum 653 $aBacterial endophytes 653 $aWheat associated bacteria 700 1 $aCARPENTIERI-PIPOLO, V. 773 $tAdvances in Biochemistry and Biotechnology$gv. 5, p. 10103, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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